El GIBAF promou la publicació del Dipòsit Digital de treballs dels estudiants

El GIBAF estimula la publicació de treballs d’estudiants al Dipòsit Digital (DD) de la UB, com valor afegit més enllà d’aspectes avaluatius, amb l’autoria dels estudiants degudament reconeguda. Les autores i autor són: Bayerri Marguí, Maria; Català Altés, Judit; Hernández Domingo, Clara; Kandy Monzonís, Adam; Moreno Alonso, Maria & Romera Rodríguez, Laia.

Amb el nom genèric “Plantes medicinals: medicaments vs. complements alimentosos”, s’ha publicat avui al DD UB els treballs de curs dels estudiants de l’assignatura de Plantes Medicinals, Etnobotànica i Bioprospecció, on s’analitza el doble vessant de les plantes medicinals com a medicaments i/o complements alimentosos.

Les espècies triades han estat sis:  la cúrcuma, el gingebre, la passiflora, el ginkgo, l’àrnica i l’equinàcia. En cada cas, en primer lloc, es determinen de forma comparada els conceptes bàsics de medicament, medicament a base de plantes i complement alimentós. Després, es detalla la descripció botànica corresponent amb indicació de la part utilitzada, la distribució geogràfica i els principis actius. A continuació s’expliquen les indicacions establertes per l’Agència Europea del Medicament i les diverses formes de comercialització.

Dos professors del GIBAF (Joan Simon i Carles Benedí), que ho son també  de l’assignatura abans citada, han estat els tutors i editors dels treballs, que d’altra banda formen part de l’avaluació acreditativa.

Enllaç publicació: http://hdl.handle.net/2445/172179

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *