El GIBAF completa un sexenni de recerca en docència semipresencial

El GIBAF ha lliurat, com és preceptiu, la memòria final del darrer projecte REDICE, amb el que ha tancat un cicle de sis anys (2011-2017) de recerca docent en l’àmbit de la modalitat semipresencial.  Fa uns si anys vam establir tres fases que abastaven diferents àrees i nivells de concreció sobre de la semipresencialitat universitària. Aquestes fases van ser presentades en com a projectes successius  en les convocatòries de recerca de l’ICE de la nostra universitat (REDICE):  «La semipresencialidad i la tutoria com a recurs a l’absentisme universitari» (2011-2012; REDICE 10-0235), «La semipresencialitat en el grau:  situació actual i  disseny de bones pràctiques docents» (2014-2015; REDICE 14-3038), i «La docència semipresencial en el grau dins el Sistema Universitari Català» (2016-2017; REDICE 16-1580).

La primera fase (2011-2012), va consistir en estudi sobre la docència semipresencial a la Xarxa Vives d’Universitats. En la segona fase (2014-2015) es va estudiar la situació i les iniciatives dutes a terme a la UB.  En la tercera i darrera fase  (2016-2017) s’ha dut a terme l’anàlisi de  l’estat actual de la docència semipresencial en el grau en  les universitats del Sistema Universitari Català.  En total, els resultats s’han concretar en 3 projectes REDICE concedits amb finançament,  16 comunicacions a congressos i 8 publicacions entre llibres,  capítols de llibre o articles.

Totes aquestes fases  han estat sempre presentades als successius vicerectorats de l’àrea docent, en concret pels dirigits per de la Dra. M.Teresa  Anguera, el  Dr. Manel Viader i la Dra. Amelia  Díaz, que amb el seu suport institucional explícit ens ha facilitat les tasques organitzatives.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de NOTÍCIES i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *