EL GIBAF al bloc del MVUB amb la Col·lecció Plantes Vives del Jardí Ferran Soldevila

El 14 de desembre de 2022 es va aprovar per acord del Consell de Govern el Reglament de patrimoni cultural de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu d’ordenar i diferenciar el patrimoni cultural de la UB i regular-ne tant l’administració com els òrgans competents per gestionar-lo.

En aquest marc, des del Vicerectorat de Cultura, Memòria i Patrimoni a través del blog del MVUB es promou la difusió de les diverses col·leccions patrimonials. Aquest mes d’abril, s’ha publicat la sisena entrada, amb la “Col·lecció Plantes Vives del Jardí Ferran Soldevila”.

De forma molt didàctica, s’explica com la col·lecció és fruit del projecte d’innovació docent  del GIBAF «Jardins per a la salut: aprenentatge-servei a Botànica Farmacèutica», dut a terme el 2015 amb l’objectiu d’actualitzar el catàleg de plantes vives del jardí Ferran Soldevila que s’havia fet anys enrere. Aquesta tasca s’ha completat recentment amb la Guia botànica del jardí Ferran Soldevila de la Universitat de Barcelona (Cèsar Blanché i Vergés, i Ramon Maria Masalles i Saumell, 2023), publicada per Edicions de la Universitat de Barcelona.

En aquesta nova entrada, s’expliquen també altres iniciatives, com ara les visites guiades, o com la ciutadania pot aprendre sobre les espècies del jardí a través del projecte audiovisual Didalets de botànica, una sèrie de vídeos en què Cèsar Blanché, presenta algunes de les espècies vegetals del jardí. Des del GIBAF considerem que és una iniciativa molt reeixida.

Enllaç al blog del MVUB: https://museuvirtual.ub.edu/les-colleccions-patrimonials-de-la-ub-6-colleccio-plantes-vives-jardi-ferran-soldevila/

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *