Ahir el GIBAF va presentar al 20è Congrés Botànic Internacional (IBC) a Madrid, la comunicació University Campuses as Botanical Classrooms: Ten Years of Innovative Teaching. L’IBC es duu a terme cada sis anys sota la supervisió de l’Associació Internacional de Societats Botàniques i Micològiques (IABMS). La 20a edició estava prevista per al 2023 al Brasil, després de la del 2017 a Shenzhen (Xina). Lamentablement, la difícil situació provocada per la pandèmia mundial va fer impossible organitzar aquest gran esdeveniment al Brasil el 2023, i per això s’ha fet el 2024 a Madrid.
Els IBC, que s’inspiren en la tradició de la botànica sistemàtica, han ampliat el seu abast al llarg de més d’un segle per esdevenir un fòrum integrat de coneixement sobre el món vegetal i micològic, ara també en l’àmbit docent de la Botànica.
La comunicació indicada s’ha fet en pòster electrònic, tota una novetat en la història del GIBAF. L’aportació del GIBAF, va presentar un estudi de cas sobre l’ús del material vegetal dels campus universitaris com a recurs docent de Botànica. L’estudi va incloure l’anàlisi de les activitats del GIBAF en el període 2014-2024, a partir de l’aplicació de l’aprenentatge servei (ApS), l’estudi d’organografia i morfologia botànica d’espermatòfits, la creació de recursos docents per estudiants, l’ambientalització curricular, la promoció del valor patrimonial dels campus i la introducció dels ODS, tot a partir dels recursos docents obtinguts a partir de l’aprofitament dels recursos vegetals dels campus universitaris.