La setmana passada, el diari ARA va publicar una entrevista feta a Joan Simon sobre la identificació de plantes amb el mòbil. Joan Simon explica les diferents apps disponibles, unes de més generalistes que proporcionen el nom vulgar, i d’altres més específiques, com Pl@ntNet o iNaturalis que porten al nom científic.
D’altra banda, explica la gènesi del projecte Pl@ntNet el 2009 i iNaturalist el 2009 com un exemple de col·laboració entre ciència i ciutadania. Finalment, es fan diverses consideracions sobre la fiabilitat d’aquestes apps i com no poden substituir les identificacions fetes per experts.
El GIBAF ja va utilitzar Pl@ntNet el 2019 en el PID «Innovació en l’ambientalització curricular de la Botànica en el grau de Farmàcia: Jardins per a la Salut», amb la finalitat que els estudiants identifiquessin les espècies del jardí de la Facultat de Farmàcia per tal d’elaborar un glossari (vegeu noticia). D’altra banda, el GIBAF utilitza aquesta app cada curs amb els estudiants de Botànica farmacèutica en les visites guiades que es fan al mateix jardí.