El blog del CRAI de la Facultat difon una activitat del GIBAF

De forma original, el blog del CRAI promou la difusió d’una activitat dels estudiants de l’assignatura Plantes Medicinals, Etnobotànica i Bioprospecció que s’inscriu en un projecte d’innovació docent que pren com a base les espècies del campus de la Facultat i que s’orienta en l’àmbit de l’aprenentatge-servei (ApS) i l’ambientalització de les assignatures de Botànica. Aquesta activitat ha consistit en la redacció d’una vintena de fitxes d’espècies presents al jardí i, de manera especial, la redacció d’unes monografies sobre espècies que considerem com a singulars. Aquesta singularitat ve determinada per aspectes botànics, com en el cas del Ginkgo biloba i Dracaena drago, per ser plantes emblemàtiques, com ara l’exemplar d’olivera (Olea europaea) plantada amb motiu del 150è aniversari de la Facultat, o del grup de margallons (Chamaerops humilis) trasplantat amb motiu del centenari de la mort de Pius Font i Quer, o bé per ser espècies pròpies de la mediterrània, com ara en el cas del baladre (Nerium oleander), el garrofer (Ceratonia siliqua) i el llorer (Laurus nobilis) o per tenir una presència destacada en el campus, con ara el ficus de cautxú (Ficus elastica). A més de confeccionar una vintena de fitxes de diverses espècies, els estudiants de l’assignatura han redactat les monografies d’ espècies singulars publicades al Dipòsit Digital de la UB i següents: Ceratonia siliqua (Elisa Alòs Alcalde), Chamaerops humilis (Anaïs Calvo Martínez), Dracaena drago (Iman El Ballaoui Akjeje), Ficus elastica (Jordi Martínez Cebrian), Ginkgo biloba (Marta Roig Soronella), Laurus nobilis (Alex Santamaria Aranda), Nerium oleander (Arnau Torrent Rodríguez) i Olea europaea (Francesc Xavier Valero Via). El GIBAF agraeix al CRAI de la Facultat la difusió de la publicació en el seu blog.

Accés al Dipòsit Digital: http://diposit.ub.edu/dspace/handle/2445/126137

Notícia del CRAI: https://blocfarminfo.ub.edu/2018/11/19/especies-singulars-del-jardi-de-la-facultat-de-farmacia-i-ciencies-de-lalimentacio/

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Agraïments, Estudiants, NOTÍCIES, Publicacions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *