Nou Projecte d’Innovació Docent concedit al GIBAF

Avui hem sabut de la resolució positiva del Projecte d’Innovació docent «Innovació en l’ambientalització curricular de la Botànica en el grau de Farmàcia: Jardins per a la Salut» (codi 2018PID-UB/034), sol·licitat pel GIBAF el setembre passat. En aquesta edició, el responsable del projecte és en Cèsar Blanché, que s’estrena com a coordinador del PID.  El projecte pren com a base la vuitantena d’espècies vegetals que es troben en els jardins del campus de Pedralbes de la Facultat, per tal de valoritzar-lo i posar-lo a disposició de la Facultat com a instrument d’innovació docent amb la participació activa dels propis estudiants, seguint una metodologia d’aprenentatge-servei (ApS) i utilitzar-lo com a recurs docent.

Pel que fa a competències específiques dels estudiants, els objectius d’aquest PID son:  millorar la comprensió de l’organografia botànica vegetativa i reproductora de Botànica; elaborar un glossari il·lustrat d’organografia vegetal per part dels estudiats amb imatges de les plantes del jardí; aprendre a redactar ordenadament la descripció d’una espècie amb la terminologia botànica adequada; cercar, utilitzar i integrar la informació botànica de referència; dissenyar un  itinerari formatiu en els espais verds de la Facultat en el marc de l’ApS i fomentar l’aprenentatge autònom i col·laboratiu en les assignatures de Botànica del grau i altres de relacionades.

Des del 2006, el GIBAF ha  obtingut un total de 18 PIDs, però aquest darrer te com valor afegit el  suport institucional de la Facultat. El GIBAF espera presentar els primers resultats ben aviat.

Enllaç concessió: http://www.ub.edu/rimda/novembrePID2018

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Projectes i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *