El GIBAF s’ha vist obligat a planificar de nou les actuacions que haurà de dur a terme el darrer quadrimestre del 2020, ja que totes les previstes han quedat afectades per l’evolució de la Covid-19.
Pel que fa a congressos, el GIBAF en tenia dos d’internacionals previstos. En primer lloc, el XI Congrés CIDUI 2020, previst per als propers dies 1 i 2 de juliol a la Farga Centre de Activitats de l’Hospitalet. El GIBAF va enviar la comunicació «El Jardí de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, un nou espai d’aprenentatge», que va ser acceptada com a comunicació oral. L’organització primer va considera mantenir el congrés on-line, però finalment ha decidit posposar-lo al juliol del 2021, al mateix lloc i amb la nova denominació XI Congrés CIDUI 2020+1.
En segon congrés previst, era la XXIII edició del Congrés Internacional EDUTEC, previst els dies 28, 29 i 30 d’octubre de 2020 a la Universitat de Màlaga. Com dèiem en una notícia anterior (vegeu 16 de juny), el GIBAF va enviar la comunicació «De la enseñanza presencial a la virtual: una experiencia forzada en una asignatura de grado universitario», que recentment ens han comunicat que ha estat acceptada. L’organització ha decidit mantenir la convocatòria, però en format virtual.
Pel que fa a projectes, el GIBAF haurà de redactar l’informe final aquest setembre del PID «Innovació en l’ambientalització curricular de la Botànica en el grau de Farmàcia: Jardins per a la Salut», del que ja té resultats. En el marc d’aquest projecte, ha quedat pendent la retolació de les espècies del Jardí de la Facultat i la col·locació dels codis QR, que es preveia fer per la diada de Sant Jordi 2020. S’estudia posposar-ho a la tardor de 2020, possibilitat que encara s’ha de valorar amb l’equip deganal.
Finalment, a principis de setembre s’obrirà la convocatòria d’ajuts a la recerca en docència universitària REDICE-20 ESPECIAL COVID19. Tres dels quatre projectes anteriors REDICE concedits al GIBAF han estat sobre la docència semipresencial. Atès que en el moment actual i futur immediat la docència universitària haurà de programar-se en el que es denomina «presencialitat adaptada», que conceptualment s’aproxima a la semipresencialitat, el GIBAF està valorant la possibilitat de demanar un nou projecte per analitzar com s’han adaptat els estudis universitaris a Catalunya en aquesta nova realitat.