Didalets de Botànica

Segons el TERMCAT, els didalets són un traguet d’una beguda alcohòlica, especialment licor, servida en un gotet. En aquest cas, us proposem un traguet de Botànica, servida en un vídeo. Amb el nom de «Didalets de botànica», en Cèsar Blanché, membre del GIBAF, ha protagonitzat una sèrie de vídeos on presenta algunes de les espècies vegetals que podem trobar al jardí Ferran Soldevila de l’Edifici Històric. L’objectiu d’aquest projecte, impulsat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la UB, és doble. Per una banda, vol obrir una petita finestra virtual per a totes aquelles persones que desconeguin els tresors botànics que amaga l’edifici. Per una altra banda, vol permetre l’accés puntual a aquest jardí a la ciutadania que, per diverses qüestions, no pugui desplaçar-s’hi per conèixer-lo.

En aquesta primera tanda, cinc espècies (olivella, ginkgo, teix, boix i corretjola farinosa) i un hàbitat (estany central) protagonitzen sis vídeos curts (entre 1:50 i 3 min) i formatius on, amb imatges dels exemplars del Jardí Ferran Soldevila, en Cèsar Blanché explica de forma  rigorosa, clara i entenedora, diversos aspectes singulars de les espècies implicades.

El GIBAF vol felicitar a en Cèsar Blanché per la reeixida participació en aquesta iniciativa, que en els crèdits remet al web de la Col·lecció Plantes Vives Jardí Ferran Soldevila, un projecte d’innovació docent realitzat entre els mesos de gener i juliol del 2015 i coordinat pel Grup d’Innovació Docent de Botànica Aplicada a les Ciències Farmacèutiques (GIBAF), en col·laboració amb l’Oficina de Seguretat, Salut i Medi Ambient i la unitat de Manteniment de la UB.

Tant la web de la Facultat, com la de la UB se n’han fet ressò.

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *