Col·laboració entre GIBAF i el Museu Virtual de la UB

El Museu Virtual de la UB (MVUB) ha inclòs recentment entre les seves col·leccions la «Col·lecció Plantes Vives Jardí Ferran Soldevila»,  fruit del projecte d’innovació docent «Jardins per a la salut: aprenentatge servei a Botànica Farmacèutica», atorgat pel Vicerectorat de Política Docent i Lingüística de la Universitat de Barcelona, amb caràcter de prova pilot i realitzat entre els mesos de gener i juliol de 2015. El projecte ha estat coordinat GIBAF, en col·laboració amb l’Oficina de Seguretat, Salut i Medi Ambient i la Unitat de Manteniment de la UB. Fa  aproximadament un any, el GIBAF fa presentar a la Vicerectora Lourdes Cirlot el projecte i la possibilitat d’incloure d’alguna manera els resultats en el marc del Museu Virtual de la UB, impulsat per ella mateixa.

Pili Mateo Bretos, tècnica en exposicions i gestió cultural, vinculada al vicerectorat ara citat, ha impulsat i coordinat la inclusió de la nova col·lecció durant aquest curs i que ara ja és disponible a través del web del MVUB. En aquesta col·lecció hi ha un total de 66 espècies botàniques per a les que es reporta una imatge fotogràfica, la distribució, l’hàbitat, la descripció morfològica, els usos i la ubicació.

Tot i que col·lecció està publicada,  encara no es definitiva, ja l’empresa de MuseumPlus està fent una migració i cal incorporar les darreres actualitzacions. Del total de 66 espècies, hi ha un destacat amb les deu següents: boix baleàric, camforer, dragó, figuera de cautxú, ginkgo, livistona, nenúfar blanc, bellaombra, datura groga i teix.  En aquest web, també es possible fer una visita virtual pel jardí. El GIBAF vol agrair al  Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura la col·laboració en la difusió dels resultats inicials  amb l’impuls d’aquesta nova col·lecció.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de NOTÍCIES i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *