Un cop més i ja ha arribat a una nova edició, la vuitena, de Trobada de Professorat de Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, que enguany he tingut lloc entre el 4 i el 6 de febrer de 2015 a la Facultat de Medicina. I com sempre, el GIBAF s’hi ha avocat.
Cèsar Blanché ha presentat la comunicació «Cas pràctic de Botànica farmacèutica: introducció de continguts d’ètica i professionalitzadors a primer curs», que aporta els resultats de una activitat integradora que ha orientat a més de 600 estudiants de primer curs per a la resolució de problemes simulant una situació real de prova per a obtenir un lloc de treball en una empresa d’herboristeria farmacèutica.
Anna Rovira ha presentat la comunicació «Activitat d’organografia de plantes medicinals, complement a les pràctiques de Botànica farmacèutica», que explica l’experiència sobre una activitat no presencial avaluable sobre organografia de plantes medicinals, amb la finalitat de reforçar els coneixements organogràfics que permeten la identificació de les espècies més significatives en Farmàcia.
Finalment, Joan Simon ha presentat la comunicació «GIBAF: cinc anys d’experiències d’aprenentatge-servei», on a més de valorar els límits de l’aprenentage-servei (ApS) es recullen 4 experiències en ApS pel GIBAF en els darrers cinc anys, posant de relleu els resultats d’aprenentatge, els beneficiaris i es fan unes valoracions globals finals.
Els temes clau de la VIII Trobada han estat: és el MOOC (Massive Open Online Course) una moda o una proposta de futur?, avaluació de les pràctiques clínic-assistencial, ètica en l’aprenentatge de la recerca: com fer.la arribar als nostres alumnes, treball de Fi de Grau: punts forts i punts febles, avaluació de la qualitat de la docència i aprenentatge-Servei: expressió de la responsabilitat social a la universitat.