En el marc de la segona edició de les distincions del Consell Social a la Qualitat Docent, l’equip deganal de la Facultat de Farmàcia va decidir presentar la candidatura de la Dra. Concepció Amat. Hem sabut recentment que el jurat ha decidit atorgar-li aquesta distinció.
La professora Conxita Amat, ha estat durant vuit anys (2004-2012) Cap d’estudis de l’ensenyament de Farmàcia. En aquest període ha liderat l’adequació de la llicenciatura al grau i ha promogut diverses accions de millora i d’innovació docent que han implicat professorat i grups d’innovació o equips docent, ha impulsat el treball per competències des del 2007, ha coordinat el programa d’intercanvi SICUE, ha estat la responsable del Pla d’acció tutorial (PAT), ha participat en el procés d’acreditació dels centres receptors de Pràctiques Tutelades, i ha treballant amb un equip interdepartamental en la posada en marxa del Treball de Fi de Grau de Farmàcia
Al 2015 va ser elegida cap d’estudis de l’ensenyament de Nutrició Humana i Dietètica, on ha dut a terme una tasca innovadora en la transició entre la diplomatura i el grau, potenciant de nou la coordinació entre matèries. Mereix especial menció el desenvolupament d’un programa de pràctiques externes, basat en la competència professional del dietista nutricionista, el treball col·laboratiu i la relació estreta entre el tutor de l’empresa i el projecte formatiu que ha de regir aquest pràcticum obligatori.
D’altra banda, ha estat una de les professores que més ha aportat, treballat i ha fet avançar el projecte institucional CUBAC sobre la implementació i avaluació de les competències en la nova estructura docent de graus
A banda de la seva tasca immillorable en la coordinació dels ensenyaments i la seva adaptació al grau, la professora Conxita Amat ha desenvolupat la seva tasca docent en l’àrea que li és pròpia, la Fisiologia, sent la coordinadora del Grup d’Innovació Docent d’Alternatives Metodològiques en Fisiologia i Fisiopatologia (GAMFIF), un dels grups d’innovació docent consolidats més reconeguts i actius de la UB.
El conjunt de la seva notable aportació a la qualitat docent s’ha traduït amb 29 projectes d’innovació docent en diverses modalitats, 73 publicacions de tipologies diverses, 58 comunicacions a congressos i la producció de 11 materials docents.
El GIBAF vol felicitar cordialment a l’amiga Conxita Amat per aquest just reconeixement a la seva trajectòria, i vol recordar amb agraïment, que sempre ha seguit amb atenció i ha donat suport a les iniciatives GIBAF. Ara el Consell Social de la UB la proposarà com candidata a la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, promoguda pel Consell Interuniversitari de Catalunya: li desitgem molta sort!