El GIBAF va a Tenerife per participar al «IV Congreso Internacional de Ciencias Farmacéuticas – EDUSFARM»

Els dies 28, 29 i 30 de juny va tenir lloc a Tenerife el IV Congreso Internacional de Ciencias Farmacéuticas EDUSFARM, organitzat per la Universitat de La Laguna. En les tres edicions anteriors (Barcelona 2006, Santiago de Compostel·la 2008 i Granada 2010) en GIBAF hi va participar. A  l’edició de 2012, els membres del GIBAF també hi va participar i dos de nosaltres (Joan Simon i Carles Benedí) van anar a Tenerife per exposar en nom del GIBAF  dues comunicacions.

A la comunicació «Compartir el esfuerzo: el ejemplo de los cuestionarios autoevaluativos de Botánica farmacéutica» es van explicar els resultats de l’experiència dels tres últims cursos acadèmics amb l’ús de qüestionaris avaluatius. Es van proposar pautes per aconseguir implantar metodologies docents actives sense un augment significatiu del temps dedicat pel professor i, finalment, es van aportar algunes reflexions sobre les possibilitats de reutilització d’objectes d’aprenentatge amb llicències Open Source.

A la comunicació «Píldoras de información en formato vídeo como tarea docente: el canal de YouTube Officinalis.com» es van descriure els avantatges i inconvenients d’aquest nou recurs així com algunes possibles estratègies per ala seva implementació en l’aprenentatge. Es va concloure que aquest estudi pilot suggereix que YouTube pot ser un recurs viable i innovador per oferir, complementàriament, materials docents fàcilment digeribles i ubics en poder-se consultar en qualsevol lloc a través dels smartphones -o telèfons intel·ligents- tan populars entre els nostres joves estudiants.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Congressos i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *