Avui s’ha inaugurat la X Trobada de Professorat de Ciències de la Salut, organitzada per l’Escola d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i que té lloc durant els dies 30, 31 de gener i 1 de febrer al Campus Bellvitge. Els temes clau d’aquesta trobada són: aprenentatge-Servei; investigació i innovació docent; estratègies de metodologia docent; humanització l’ensenyament; acompanyament a l’aprenentatge.
El GIBAF ha vingut participant en cadascuna de les edicions anteriors i, en la d’enguany, presenta dues comunicacions relacionades amb els projectes REDICE i PID que té en marxa. En la primera, amb el títol «Avatars del sistema avaluatiu en el grau de Farmàcia (2009-2019)» s’aporta un primer anàlisi comparatiu de les assignatures troncals del Grau de Farmàcia des de la seva implantació fins a l’actualitat (2009-2019), a partir de l’anàlisi d’un total de 35 ítems dels plans docents i es comenten els primers resultats.
La segona comunicació duu titulada «Aprenentatge significatiu: Racons verds a Farmàcia», s’explica l’experiència iniciada aquest curs amb estudiants de 5è curs, i ha consistit en l’«apadrinament» d’espècies emblemàtiques del Jardí de la nostra facultat que han treballat amb la tutorització del professorat per tal de confeccionar una sèrie de fitxes amb el nom científic, característiques botàniques, hàbitat, distribució i propietats medicinals, alimentàries i/o toxicològiques. També s’ha confeccionat una guia botànica del jardí, on es proposa un itinerari circular des de l’entrada de la Facultat. Durant el segon semestre del curs és previst la continuïtat del projecte amb els estudiants de primer per tal d’avançar en el coneixement de les espècies del «Racó Verd» com a recurs docent que permeti millorar la comprensió de l’organografia vegetal.
El coordinador del GIBAF, Joan Simon, participarà també en una Taula de debat sobre l’acompanyament a l’aprenentatge (PAT).