Innovació al jardí de la facultat: nova plantació de flora medicinal

Fa poc més d’un any (vegeu notícia del 16 d’abril) fèiem difusió  de com en el marc del PID «Innovació en l’ambientalització curricular de la Botànica en el grau de Farmàcia: Jardins per a la Salut», el GIBAF va promoure l’etiquetatge de 25 exemplars d’espècies emblemàtiques al jardí de la Facultat. Aquestes etiquetes porten associat un codi QR que enllaça a informació addicional sobre l’espècie en qüestió. A més, es va  obrir un espai a la web de la facultat (enllaç) que afavoreix el patrimoni del jardí.

Posteriorment, unes obres dutes a terme al jardí, van portar a la desaparició de dos exemplars singulars de grèvol (Ilex aquifolium) i de boix (Buxus sempervirens). Arran d’això, es va impulsar la reposició d’aquests exemplars i, addicionalment, l’adequació el parterre del pas que comunica els edificis A i B.

Ara, en col·laboració amb l’administració de la Facultat i en Quim Flores de la Unitat de Manteniment,  s’ha impulsat la replantació al mateix espai d’exemplars de les esmentades espècies “desaparegudes”,  amb noves incorporacions representatives de la biodiversitat vegetal d’ús en farmàcia. El nou parterre inclou 12 espècies molt significatives de la terapèutica, de l’alimentació, de la tradició i de la cultura, incloent-hi tàxons que són objecte de recerca dels departaments de la facultat. Es tracta  de Laurus nobilis (llorer),  Mentha pulegium (poliol),  Melissa officinalis (tarongina), Taxus baccata (teix), Thymus vulgaris (timó/farigola), Origanum majorana (marduix), Salvia officinalis (sàlvia),  Salvia rosmarinus (= Rosmarinus officinalis; romaní/romer), Ilex aquifolium (grèvol), Satureja hortensis (sajolida) Lavandula angustifolia (espígol) i Buxus sempervirens (boix).

Properament, s’inclouran a l’espai del jardí, a la pàgina web de la facultat (enllaç), impulsada pel grup d’innovació docent GIBAF de la Facultat.  Aquest curs, el jardí ja s’ha utilitzat com a recurs docent en un parell d’assignatures de Botànica, amb  visites guiades al jardí de la facultat per al reconeixement de les espècies vistes a classe i com a introducció a l’ús de les eines tecnològiques d’identificació de plantes (codi QR i PlantNet). Aquesta iniciativa, a més,  coincideix amb un dels «Reptes verds: per un campus més sostenible», inclosos en el  projecte europeu UNI-ECO, del qual forma part la UB.

Enllaç notícia Facultat

Aquesta entrada ha esta publicada en NOTÍCIES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *