Vam començar al gener ja atrafegats amb la preparació de les dues ponències orals, el pòster i la coordinació d’un taller, amb les que el GIBAF va participar a les VII Trobada de Professors de Ciències de la Salut, publicades al Dipòsit Digital i a la revista Educación Médica al juny.
Durant el primer semestre es va dur a terme la part més feixuga dels dos Projectes d’Innovació Docent (2012PID-UB/011; 2012PID-UB/077) en marxa i que finalitzaven al setembre, amb l’anàlisi dels resultats i la redacció dels corresponents informes finals. En paral·lel hem hagut de complir amb el compromís amb l’editorial Octaedro de tenir llest el manuscrit del llibre sobre docència semipresencial a la Xarxa Vives d’universitats abans de l’estiu. A banda dels PID, vam impulsar una prova pilot amb l’aprenentatge experiencial de la Botànica farmacèutica, que va permetre aproximar als estudiants a la professió i al Col·legi de Farmacèutics o participar en un àpat botànic formatiu. També vam iniciar una sèrie de publicacions al Dipòsit Digital de la UB, tant de resultats d’activitats amb estudiants, com resultats d’innovacions docents a la col·lecció INNOVADOC.
En tornar de vacances vàrem preparar la comunicació al congrés EDUTEC de Costa Rica i demanar la nova sol·licitud de PID per al 2014. Al novembre, en tornar de Costa Rica, va tocar corregir les galerades del llibre citat, per tot seguit recopilar la documentació necessària per a renovar l’acreditació del GIBAF com a grup consolidat el bienni 2013-2014.
És positiu per a nosaltres fer una mirada a la molta feina feta el 2013 i el ressò que ha tingut: ens demostra que el GIBAF està ben viu. Però ja pensem també en el 2014: la concessió del nou PID, el V Congrés Internacional de Ciències Farmacèutiques EDUSFARM, a Sevilla al juny del 2014, el VIII Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI), a Tarragona el juliol del 2014. I a més, la celebració dels 10 anys de GIBAF (2004-2014): festa grossa.